ته چین زرشک با جوجه تابهای: آسان، خوشمزه، و مجلسی

ته چین یکی از غذاهای اصیل و پرطرفدار ایرانی است که به دلیل ظاهر زیبا و طعم بینظیرش، همواره زینتبخش سفرههای ایرانی بوده است. ته چین زرشک با جوجه تابهای، ترکیبی خلاقانه و خوشمزه از این غذای سنتی است که با اضافه کردن طعم دلچسب جوجه تابهای و عطر و رنگ زرشک، تجربهای متفاوت و لذتبخش را برای شما به ارمغان میآورد. این غذا با ظاهری مجلسی و طعمی بینظیر، گزینهای ایدهآل برای پذیرایی از مهمانان و مجالس خاص شماست. در این مقاله، قصد داریم طرز تهیه این غذای خوشمزه را به صورت گام به گام و با ذکر نکات مهم آموزش دهیم تا شما نیز بتوانید به راحتی آن را در منزل تهیه و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
ترکیبی سه رنگ از ته چین خوشمزه به همراه مزه مرغ گریل شده میتواند برای شما تجربه جدید و شگفت انگیزی از یک غذا سنتی رقم بزند. سه طعم جذاب که ترکیب بسیار عالی از برنج میسازند و در کنار مرغی که با ماست و لیمو بافت نرم و آبداری پیدا کرده یک طعم بینظیر میسازد.
فهرست مطالب
- مواد لازم برای تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای
- طرز تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای به صورت گام به گام
- نکات مهم در تهیه تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای
- سوالات متداول در مورد پخت تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای
مواد لازم برای تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای
ته چین زرشک و مرغ تابه ای همانطور که از اسمش پیداست از ۲ قسمت ته چین زرشکی و مرغ تابه ای تشکیل شده برای همین موارد مورد نیاز هر کدام را به صورت جداگانه برایتان مینویسیم تا به راحتی بتوانید آنها را تهیه کنید.
مواد لازم برای ته چین
- برنج: ۳ پیمانه
- تخم مرغ: ۱ تخم مرغ کامل به همراه ۱ زرده تخم مرغ
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری ماست چکیده
- زرشک: ۱.۵ پیمانه
- زعفران، نمک و فلفل: به مقدار دلخواه
مواد لازم برای جوجه تابهای:
- سینه مرغ بی استخوان: ۴۰۰ گرم
- ماست: ۲ قاشق غذاخوری
- روغن زیتون: ۴ قاشق غذاخوری
- آب لیمو ترش تازه: ۳ قاشق غذاخوری
- زعفران دم شده: ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار دلخواه
- گوجه فرنگی: به تعداد دلخواه برای گریل کردن و کنار غذا
طرز تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای به صورت گام به گام
حالا که مواد اولیه و مورد نیاز برای تهیه ته چین زرشک با جوجه تابهای را آماده کرید، نوبت آن است که با استفاده از این مواد بهترین ته چین زرشک با جوجه تابهای را با هم بپزیم. پس با دقت و با توجه به دستور پخت پایین مراحل را گام به گام با هم طی میکنیم.
مزه دار کردن مرغ:
- سینه مرغ بی استخوان را خرد میکنیم به اندازه دلخواه و آنها را داخل یک ظرف که ترجیحا یک ظرف عمیق باشد میریزیم.
- ماست چکیده را به مرغها اضافه میکنیم و با هم مخلوط میکنیم.
- نمک، فلفل سیاه، روغن زیتون، زعفران و آب لیمو ترش را هم به طرف و مخلوط مرغ و ماست اضافه میکنیم.
- بعد از مخلوط کردن مواد با هم ظرف را برای ۲ ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا مرغها به خوبی مزه دار شوند و استراحت کنند.
تهیه کردن ته چین ۳ رنگ:
برای تهیه کردن ته چین سه رنگ نیاز داریم تا برنج را به سه رنگ متفاوت در بیاوریم. برای اینکار ابتدا برنج را 10 دقیقه داخل آب جوش قرار میدهیم و آب کش میکنیم حالا نوبت آن است که برنجهای رنگی را درست کنیم:
- برای برنج سفید، از برنج ساده استفاده میکنیم.
- برای برنج زرد رنگ از ترکیب زعفران و برنج استفاده میکنیم.
- برای برنج قرمز رنگ و زرشکی هم، برنج را با سس زرشک مخلوط میکنیم.
- برنجها را لایه به لایه میچینیم و زمان میدهیم تا به آرامی پخته شود.
گریل کردن مرغ تابهای:
- جوجه هایی که به مدت ۲ ساعت داخل یخچال مزه دار شدند را به سیخ میکشیم.
- جوجه ها را روی تخته گریل میتوانید بپزید.
- برای کنار غذا میتوانید تعدادی گوجه را از وسط برش داده، کبابی یا گریل کنید.
- حالا غذای شما آماده سرو است و الان شما یک ته چین سه رنگ به همراه یک مرغ لذیذ و جذاب دارید.
نکات مهم در تهیه ته چین زرشک با مرغ تابهای
- برای تهیه ته چین ابتدا برنجها را به مدت ۴۵ با حرارت آرام و ملایم و ۱۰ دقیقه پایانی با حرارت متوسط، بپزید.
- برای تهیه سس زرشک ابتدا یک پیمانه زرشک را خیس کنید و سپس آن را بلند کنید تا بافتی مانند سس پیدا کند.
- هنگاک برگرداندن ته چین در سینی بسیار دقت کنید زیرا که با کمی اشتباه ممکن است ظاهر ته چین شما کاملا بهم بریزد.
سوالات متداول در مورد ته چین زرشک با جوجه تابهای
- آیا میتوان به جای ماست چکیده از ماست دیگری استفاده کرد؟ بله، شما میتوانید به جای ماست چمیده از ماست هم زده برای تهیه ته چین زرشک و مرغ تابهای استفاده کنید.
- آیا میتوان از آبلیموی شرکتی برای طعم دار کردن مرغها استفاده کرد؟ بله میتوانید اما با توجه به تجربه میتوان گفت نتیجه استفاده از آبلیموی تازه بسیار بهتر خواهد بود، هم در طعم مرغها هم در بافت آنها.
- برای تهیه مرغ تابهای فقط از سینه مرغ میشود استفاده کرد؟ خیر انتخاب مرغها به سلیقه شماست اما من برای تهیه آنها از سینه مرغ بی استخوان استفاده کردم که بسیار طعم و بافت دلپذیری به غذا داد.
- آیا میتوان به جای گریل کردن مرغها آنها را کبابی کرد؟ این دستور پخت بیشتر به منظور درست کردن مرغ در آپارتمانها و مکانهاییست که امکان کباب کردن مرغ روی ذغال را ندارند اما اگر شما میتوانید مرغها را کباب کنید قطعا مرغ کبابی میتواند طعم بسیار جذابی برای شما بسازد و هیج محدودیتی برای شما وجود ندارد.
- برای تهیه سس زرشک آیا باید زرشکها را قبل از بلند کردن حرارت داد؟ خیر، زرشکها را پس از اینکه ۱ ساعت خیس کردید بدون آن که حرارت دهید بلند کنید تا زرشکها بافتی شبیه به سس به خود بگیرند. اگر بلندر در خانه ندارید میتوانید زرشکها را بکوبید.
سفرهاتون همیشه رنگین!
ته چین زرشک با جوجه تابهای، نه تنها یک غذای خوشمزه، بلکه تابلوی رنگارنگی از هنر آشپزی ایرانی است. ترکیب سه رنگ جذاب برنج، عطر زعفران و زرشک، و طعم لذیذ مرغ تابهای، تجربهای بینظیر برای هر سلیقهای رقم میزند. این غذا با ظاهری مجلسی و طعمی دلپذیر، انتخابی ایدهآل برای مهمانیها و دورهمیهای شماست.
پیشنهاد میکنیم:
- برای تجربه طعمی متفاوت، میتوانید از ادویههای دیگری مانند پودر سیر، پودر پیاز، یا زنجبیل در مزهدار کردن مرغ استفاده کنید.
- برای تزیین بیشتر ته چین، میتوانید از خلال پسته، بادام، یا نارنج استفاده کنید.
همین حالا دست به کار شوید و خودتان را مهمان طعم بی نظیر این غذا کنید!